ViaVakantie.nl

De vijf populairste zomerbestemmingen van 2012

13 juli 2012 | 10:27
In de zomer gaan jaarlijks veel mensen op vakantie. Om deze reden is het aantal vakantiebestemmingen de afgelopen decennia explosief toegenomen. Door het uitgebreide aanbod kan het lastig zijn om de perfecte vakantiebestemming te vinden. Om deze reden hebben wij hieronder de vijf populairste zomerbestemmingen van 2012 op een rij gezet.

Genieten van zon, zee en strand
Spanje is een van de landen waar jaarlijks veel mensen naartoe gaan. Het land kent de perfecte mix van strand, cultuur en veelzijdigheid. Zo zijn er natuurlijk de vele costa's met prachtige stranden en kilometers lange boulevards, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. Daarnaast zijn er veel steden die een bezoek meer dan waard zijn, zoals Madrid en Barcelona. Of er kan gekozen worden voor een van de tropische eilanden, waar flink gefeest kan worden. Onder jongeren is het ook erg populair om in Spanje samen een grote villa te huren waar ze met allen onderkomen (voor meer informatie kijk bijvoorbeeld op www.casamundo.nl/spanje).

Bruisende steden en een keuken om van te smullen
Een goed alternatief is het iets zuidelijker gelegen Italië. Ook hier zijn de temperaturen met name in de zomer erg aangenaam. Een populaire bestemming is het Gardameer, waar vele hotels en campings te vinden zijn. Maar ook Italië staat bol van cultuur en bezienswaardigheden. Rome, Milaan en Venetië zijn slechts enkele voorbeelden van steden waar de Italiaanse sfeer uitstekend te proeven valt. Dat geldt bovendien natuurlijk ook voor de heerlijke en veelzijdige Italiaanse keuken.

Mooie stranden en de stad van de liefde
Mooie stranden en zomerse temperaturen zijn ook dichter bij huis te vinden. Het zuiden van Frankrijk is al sinds jaar en dag een bestemming waar veel mensen graag naartoe gaan. Het voordeel is dat de afstand binnen een dag met de auto kan worden afgelegd. Daarnaast staat Frankrijk natuurlijk bekend om de wereldstad Parijs, de stad van de liefde, die iedereen minimaal eens bezocht moet hebben. Voor kinderen is het eveneens in Parijs gelegen Disneyland een waar paradijs.

Prachtige bosrijke en heuvelachtige omgevingen
Duitsland blijft traditioneel ook behoren tot de meest populaire zomerbestemmingen. Hoewel het weer iets minder gegarandeerd is, staat een bezoek aan Zuid-Duitsland over het algemeen garant voor zomerse temperaturen. In Duitsland bevinden zich vele prachtige bosrijke en heuvelachtige gebieden, zoals het Zwarte Woud. Ideaal voor een wat meer actieve vakantie. Daarnaast zorgen de vele meren en andere wateren voor de nodige verkoeling. De hoofdstad Berlijn is daarnaast natuurlijk een stad die een en al historie en cultuur uitademt.

In een luxe resort genieten van de zomer
De laatste zomerbestemming voor 2012 is Turkije, een land dat pas relatief kort als populair vakantieland geldt. Turkije is uitermate geschikt voor een heerlijke strandvakantie, dankzij de hoge temperaturen in de zomer. Hierbij kan gekozen worden uit een van de vele luxe resorts langs de kust. Daarnaast heeft Turkije met historische steden als Istanbul, Antalya en en Alanya natuurlijk nog veel meer te bieden. Ook op culinair- en uitgaansgebied is Turkije de perfecte bestemming.

RSS feed



Laatste weblog berichten

12 maart 2024 | 16:17
Een camping uitzoeken: houd hier rekening mee
19 januari 2024 | 15:05
Kamperen met het gezin: hier kun je rekening mee houden
22 december 2023 | 17:07
Dit moet je weten voordat je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland
27 november 2023 | 08:56
Hoe te sparen voor een wereldreis na je pensioen
14 november 2023 | 10:20
Een vipbus huren voor een geslaagd personeelsuitje
18 augustus 2023 | 07:56
Tips voor een campervakantie naar Scandinavië in de zomer
9 augustus 2023 | 19:28
4 essentiële accessoires voor wanneer je op kampeervakantie gaat
7 augustus 2023 | 12:11
Ontdek hoe je probleemloos een Visum voor China kunt aanvragen
25 mei 2023 | 16:33
Waarom Denemarken de ultieme vakantiebestemming is
10 mei 2023 | 20:48
Vakantiehuisje huren versus overnachten in een hotel
5 mei 2023 | 19:46
Tips voor een luxe vakantie in Nederland
30 maart 2023 | 09:18
Buiten Europa op vakantie: een checklist
2 maart 2023 | 12:10
Bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een vakantie op Cyprus
4 augustus 2022 | 10:03
Waarvoor dient een voortent
19 januari 2022 | 11:27
Waarom je eens op reis moet gaan met een camper



© 2010-2021 ViaVakantie.nl | Disclaimer